Een krachtige boodschap aan de jongeren

De Zuid-Afrikaanse activist, voormalig directeur van Greenpeace en huidige baas van Amnesty International, Kumi Naidoo heeft vooral aan de jongeren de volgende krachtige boodschap:

“Jongeren moeten nieuwe oplossingen bedenken voor oude problemen zoals klimaatverandering en sociale onrechtvaardigheid.

Mijn advies voor jonge mensen is: heb geen vertrouwen in de huidige leiders. Het is de grootste bende mislukkelingen die je kan vinden. Ze zijn niet bereid te aanvaarden dat ze deze puinhoop gecreëerd hebben.

Eigenlijk gebruiken we vandaag nog steeds oude oplossingen die in het verleden nooit gewerkt hebben. Albert Einstein heeft ooit gezegd: de definitie van krankzinnigheid is steeds opnieuw dezelfde dingen blijven doen en andere resultaten verwachten. Als de mensheid blijft doen wat ze altijd heeft gedaan, dan krijgen we wat we altijd hebben gekregen: ongelijkheid, onduurzaamheid en de verwoesting van ons milieu.

Mijn finale boodschap aan de jeugd is: vergeet de oude wijsheid dat jonge mensen de leiders van morgen zijn. Als je wacht tot morgen is het misschien te laat om nog iets te redden.”