Over globalisatie is er veel te zeggen

“Als je voor een klein inkomen moet concurreren tegen nog goedkopere buitenlandse arbeidskrachten, dan is migratie een bedreiging. Als de overheid niet in staat blijkt de baten van de globalisering goed te verdelen, de markt eerlijk in te richten of om te gaan met de effecten van automatisering, dan is dat opnieuw een bedreiging voor vele mensen. De globalisering waarbij de correcte werking van de markt wordt verhinderd door monopolisten en dumping-beleid van staten vormt wederom een bedreiging voor onze welvaart.”

Jonathan Holslag(Sint-Niklaas, 15 juni 1981) is een Belgische politicoloog en Chinakenner. Holslag is docent internationale politiek aan de VUB en is als politicoloog verbonden aan het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *