Kiezen voor welzijn, geluk boven bezit


We willen ons niet langer uitgemolken voelen door oneerlijke multinationals en superrijken. De globalisering van de economie pakt de winsten van de gewone mensen af. We moeten stoppen met slechte goedkope producten of producten die resultaat zijn van kinderarbeid te financieren of te importeren en investeren in de lokale economie. Een lokale faire economie leidt naar eerlijkere producten en een rechtvaardiger en beter ecologisch systeem voor iedereen. Het versterken van de lokale, reële en circulaire deeleconomie als buffer tegen de onstabiele en onvoorspelbare wereldeconomie, is noodzakelijk. De opkomende circulaire deeleconomie biedt mogelijkheden om afval te vermijden, te consuminderen en onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Ecologie en ethiek moeten primeren boven economische efficiëntie en winstmaximalisatie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *