Het Zwitsers Politiek Systeem uitgelegd door 2 Zwitsers.

Ik vind het Zwitserse systeem zeer geschikt voor ons land, maar bijna niet toe te passen want de politiek is al lang in een andere richting geëvolueerd. Er iets meer over lezen is misschien wel een goed idee. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een goede omschrijving van het Zwitserse systeem. Ik heb dit gevonden in “Das politische System der Schweiz” geschreven door Andrea Iff (Swisspeace) en Wolf Linder (Universiät Bern). Ik heb hier een vrije vertaling van gemaakt. 

https://www.wolf-linder.ch/wp-content/uploads/2010/11/Swiss-political-system.pdf

De voorbije 25 dagen hebt u elke dag een stukje uit dit werk kunnen lezen. Voor wie interesse heeft het in zijn geheel te lezen of om bij te houden om informatieve redenen, geef ik in bijlage een PDF document dat u kan downloaden en rustig lezen wanneer het u uitkomt.

Ik hoop dat onze politiek klasse eens de tijd neemt om dit te lezen en even na te denken over hoe ze ons land beter kunnen organiseren. Belangrijker echter dan het anders organiseren is meer naar de bevolking luisteren en uit te voeren wat een grote stille meerderheid wenst, zonder afbraak te doen aan de wensen van de minderheid. Weg van de polarisatie en op weg naar de consensus.

https://www.guidodroomt.be/wp-content/uploads/2021/06/1.6-Het-Zwitsers-Politiek-Systeem.pdf

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *