Politiek referendum

Door het systeem van regeringsmeerderheden, ontstaat dikwijls het gevoel dat de burger, maar ook de politieker in de oppositie niets te zeggen heeft. Discussies in het parlement hebben dan ook geen enkele zin. Ze dienen alleen maar als toneel: zo geven de partijen de burger de indruk dat er hard gewerkt wordt. Het dient vooral voor de profilering van de partijen. Om dit een beetje te verminderen hebben we het bindend politiek referendum. Dat is een stemming door alle verkozen mandatarissen, op alle niveaus. Hoe kan dit verkregen worden? Wanneer een gulden minderheid (38,2 %) van de parlementairen een petitie tekenen met een vraag voor een bindend politiek referendum over een bepaald onderwerp of wetsvoorstel. Alle verkozen mandatarissen (op alle niveaus) ontvangen electronisch de argumentatie van alle partijen EN van de indieners van de petitie. Daarna kunnen alle verkozen mandatarissen (in België ongeveer 14000 mandatarissen) stemmen op de voorgestelde wet. Om dit mogelijk te maken dient een app ontworpen te worden, want dit dient om praktische redenen electronisch uitgevoerd worden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *