De grenzen aan de groei

In 1972 schreef de Club van Rome: 

“Groei is één van de stomste doelstellingen die een cultuur ooit heeft uitgevonden. Groei van wat en waarom, en voor wie, en wie betaalt de kosten, en hoelang kan het duren , en wat zijn de kosten voor de planeet, en hoeveel is genoeg?”

De Club van Rome is een particuliere stichting die in april 1968 werd opgericht door Europese wetenschappers, om hun bezorgdheid over de toekomst van de wereld voor het voetlicht te brengen. De Club van Rome kreeg in één klap bekendheid met het rapport De grenzen aan de groei dat in 1972 werd uitgebracht. Hierin werd een verband gelegd tussen economische groei en de gevolgen hiervan voor het milieu. Het rapport gaf een prognose van het grondstof- en voedselverbruik in de wereld voor de komende jaren. Daarin werd een beeld geschilderd van in een aantal decennia oprakende grondstofvoorraden.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *