Europa voor de avant-garde

“We will have to create an avant-garde…. We could have a Union for the enlarged Europe, and a Federation for the avant-garde.”

Jacques Delors (Parijs, 20 juli 1925), Frans politicusVan 1979 tot 1981 was hij afgevaardigde in het Europees Parlement en van 1981 tot 1984 in Frankrijk minister van Financiën en Economische Zaken. Van 6 januari 1985 tot 22 januari 1995 was Delors voorzitter van de Europese Commissie, hij deed dat in twee termijnen. Hij heeft ervoor gezorgd dat de euro in de Europese Unie werd ingevoerd.

Laten we doen wat Jacques Delors voorstelde: de EU van vandaag splitsen in 2 verschillende eenheden. Een federatie voor diegenen die de avant-garde willen zijn en over verdere integratie willen nadenken en stilaan uitwerken. Daarnaast moet er een Economische Ruimte worden gecreëerd, in feite een vrijhandelszone maar met hoge democratische eisen. Iets nieuws bouwen begint meestal met het afbreken van bestaande dingen. Zo moet er een einde komen aan al die verschillende samenwerkingen zoals Raad van Europa, Schengen zone, EU, Europese Commissie en Eurozone zoals ze nu bestaat, European Economic Area, de Europese Vrijhandelsassociatie om de belangrijkste te noemen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *