Zonder een eerlijke verdeling van onze welvaart krijg je sociale onrust

“Wij willen een democratisch model van rechten, vrijheden en sociale dialoog. Zonder bescherming van fundamentele arbeidsrechten op wereldniveau stevenen we af op meer sociale onrust, nationalisme en economische instabiliteit. Je kunt niet tegen de belangen van het volk in besturen.”


Sharan Burrow, secretaris-generaal van het Internationaal Vakverbond
Het Internationaal Vakverbond wil de vijf fundamentele arbeidsrechten te laten opnemen in de handelsakkoorden van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Die akkoorden beschouwen sommigen als de grondwet van de wereldeconomie. Concreet zouden landen het recht krijgen om invoertarieven te heffen of zelfs de invoer van goederen te blokkeren uit landen die zich bezondigen aan kinderarbeid, dwangarbeid en discriminatie.Ook landen die de vrijheid van vereniging en het recht op collectieve onderhandelingen niet respecteren, kunnen zo worden aangepakt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *