Follow the money

Het is altijd hetzelfde riedeltje: volg het geld en je weet waarom de dingen gebeuren. Je kunt daar cynisch over doen, maar ik heb kinderen en ik geef om de aarde en de toekomstige generaties. Ik geloof nog dat de meeste mensen goede mensen zijn die een betere plek willen om te leven voor henzelf en hun kinderen. Het zijn de hebzuchtigen die de feiten negeren. Alleen door samen te werken kunnen we dat counteren.”

Suzanne Simard, Als kind van een houthakker leerde Suzanne Simard dat bomen in het bos elkaar helpen. Ze ging boswetenschappen studeren en stuitte op het onomstotelijke bewijs dat haar vader gelijk had. Tweehonderd wetenschappelijke artikels later kan ze niet langer aanzien dat in haar geboorteland Canada en elders in de wereld (oer)bossen op industriële schaal worden gekapt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *