Overheidsverspilling

Overheidsverspilling wordt in Zwitserland door de lage belastingtarieven onmogelijk gemaakt. Een groot deel van de beslissingsmacht is in handen gelegd van het volk via referanda. De macht ligt niet bij de  politici, maar bij het volk. Een paradijs om daar te wonen en te werken, en werken doen ze dan ook, die Zwitsers. Hun werkloosheid schommelt rond de 3 % . En hoe zit het met de overheidsschuld? Is die niet torenhoog met die lage belastingtarieven? Integendeel, hun overheidsschuld bedraagt slechts 42 % van het bbp (in ons land, teveel %) en de begroting is nagenoeg in evenwicht. En alhoewel de Zwitsers weinig belasting betalen, krijgen ze toch van de overheid veel in de plaats: een uitstekend onderwijs, een prima wegennet, een kwalitatief hoogstaand openbaar vervoer, veilige en nette steden en een sociale zekerheid om “u” tegen te zeggen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *