Dagelijks ideetje tijdens mijn vakantie

Dag 14
Eeuwige liefde is even absurd, even ondraaglijk als eeuwige lente of eeuwige muziek. Juist de wisseling van de seizoenen maakt het jaar boeiend, en voor de muziek zijn de stilten even belangrijk als de klanken.”

Marc Callewaert, Vlaams criticus en schrijver 1927

Dag 13
Schrijven is goed, denken is beter. Wijsheid is goed, geduld is beter.”

Hermann Hesse, Duits-Zwitsers schrijver, dichter en Nobelprijswinnaar literatuur (1946) 1877-1962

Dag 12
Er zijn drie mooie dingen met een G: geest, gezondheid en geduld. Het mooiste aan hen is dat ze niet kunnen worden gekocht met de vierde G: geld.”

Otto von Leixner, Oostenrijks-Duits schrijver, journalist en historicus 1847-1907

Dag 11
Een scheikundige die uit zijn hart de compassie, het respect, het verlangen, het geduld, de spijt, de verrassing en de vergeving weet de extraheren en ze samenvoegt tot een eenheid, schept het atoom dat Liefde genoemd wordt.”

Kahlil Gibran, Libanees-Amerikaans schrijver en kunstschilder 1883-1931

Dag 10
Het leven is een constant afscheid. Elke avond neem je afscheid van een dag, vaak met een zucht van opluchting, maar vaak met pijn.”

Ricarda Huch, Duits historicus, schrijfster en dichteres 1864-1947

Dag 9
Wijsheid is een beetje minder treuren om het verleden, een beetje minder hopen op de toekomst, en een beetje meer het heden liefhebben.”

Seneca, Romeins filosoof, staatsman en toneelschrijver 5 v.C. – 65 n.C.

Dag 8
Niets is pijnlijker dan krenking van de menselijke waardigheid; niets vernederender dan slavernij. Menselijke waardigheid en vrijheid zijn ons van nature aangeboren. Laat ons die dan verdedigen of met waardigheid sterven.”

Marcus Tullius Cicero, Romeins staatsman en schrijver 106 v.C. – 43 v.C.

Dag 7
Er is niets belangrijker in de wereld dan vrijheid. Vrijheid is het waard om opofferingen voor te doen, het is het waard om er je baan voor te verliezen, het is het waard om er voor in de gevangenis te zitten. Ik ben liever een vrije pauper dan een rijke slaaf. Ik zou liever sterven in bittere armoede met mijn overtuigingen, dan leven in weelde zonder zelfrespect.”

Martin Luther King, Amerikaans predikant 1929-1968

Dag 6
Geheel zichzelf zijn mag men slechts, zolang men alleen is; wie dus niet van de eenzaamheid houdt, houdt ook niet van de vrijheid, want slechts wanneer men alleen is, is men vrij.”

Schopenhauer, Duits filosoof 1788-1860

Dag 5
Vriendschap die men door geld verkrijgt en niet door grootsheid van geest en nobelheid van karakter, die koopt men, maar bezit men in feite niet.”

Machiavelli, Florentijns staatsfilosoof 1469-1527

Dag 4
Vriendschap vergroot het geluk en vermindert ellende, door onze vreugden te verdubbelen, en ons verdriet te delen.”

Marcus Tullius Cicero, Romeins staatsman en schrijver 106 v.C. – 43 v.C.

Dag 3
Opvoeding is een kwestie van liefde, geduld en wijsheid. En de laatste twee groeien waar de eerste heerst.”

Jan Ligthart
Nederlands onderwijzer en schrijver 1859-1916

Dag 2
Leven en laten leven, denken en laten denken, doen en laten doen – als dát ’s levens stelregel wordt, dan heeft een geeft ieder vrijheid en het geluk is verzekerd.”

F. Domela Nieuwenhuis, Nederlands politicus 1846-1919

Dag 1
Vergeet niet te vechten voor je dromen. Je moet weten wat je wilt in het leven. Er is maar een ding dat maakt dat je droom onmogelijk wordt; de angst om te falen.”

Paulo Coelho, Braziliaans schrijver 1947-