Wat is er aan de hand met de wereld?

De oude formule om in deze wereld vooruit te komen is om hard te werken en flink te sparen en respect te tonen, beleefd, bereidwillig en heel meegaand te zijn ten aanzien van je superieuren. Tot je verbijstering zul je er achterkomen, dat de hoge heren uit het bedrijfsleven een stelletje piraten en leeglopers zijn. Die hebben nog nooit iemand respect getoond. Het is gewoon ongelooflijk en toch zitten ze daar aan het hoofd van grote fabrieken en industrieën. Die hebben geen geld gespaard. Die lui sparen niet. Die zijn ook niet zorgvuldig met hun investeringen. Ze kopen de gekste dingen. Die maken de vreemdste capriolen  en moeilijkheden en lijken daar regelrecht op af te stevenen en daar dan ook weer even snel uit te komen. En dan zit je daarnaar te kijken en vraagt je af wat er aan de hand is.

Het rommelt in de wereld. 

Heel veel landen kampen met grote problemen maar hebben niet de moed om de problemen aan te pakken. Omdat de mensen niet meer weten hoe het verder moet, kiezen ze gemakkelijkheidshalve voor de extremen: die hebben zogezegd eenvoudige oplossingen. Is dat de oplossing voor onze problemen, zeker niet. 

Voor heel veel mensen is dit een beangstigende wereld, een wereld die lijdt tot ongelukkigheid en eenzaamheid. Heel veel mensen beginnen de hoop op een beter leven te vergeten. Ze worden overrompelt met problemen en kunnen daar geen oplossingen voor bedenken. Ze laten het dan maar over aan politici, waarin ze weinig vertrouwen hebben. En eigenlijk weten politici het ook niet meer. 

Veel mensen hebben tegenwoordig een probleem met het feit dat immigranten zo maar aanspraak kunnen maken op de sociale zekerheid en ze vinden dat onrechtvaardig en oneerlijk. Wereldwijd worden 700 miljoen mensen geconfronteerd met problemen van geestelijke gezondheid. Steeds meer mensen hebben het gevoel dat ze geen controle meer hebben over de dingen en die psychologische stress wordt een risico op zichzelf.

In Europa is de democratie vervangen door een particratie, wat helemaal geen democratie is. De partijleiders beslissen hoe het verder moet. De bevolking moet het allemaal maar slikken. En daar zal het niet bij ophouden.  Er is teveel verweving tussen de politiek, de grote organisaties en de multinationals. Nochtans zullen we samen met de politiek moeten beslissen hoe het verder moet. De Europese bevolking mort. Die brave burgers beginnen ongehoorzaam te worden (bv. gele hesjes).