Het Europa dat ons voor ogen staat

“Het Europa dat ons voor ogen staat, zal geen verbond van natiestaten zijn, en meer dan slechts een gemeenschappelijke economische ruimte. Europapolitiek betekent het ondersteunen en bevorderen van de regionale politiek, met uiteindelijk een grondwet van Europa als een netwerk van vrije regio’s, en dat betekent: de overwinning van de ongelijke balans tussen grote en machtige naties enerzijds en kleine en politiek machteloze landen anderzijds.”

WALTER HALLSTEIN, 1964 IN ROME. Walter Hallstein was een Duitse academicus, diplomaat en politicus. Hallstein was voorzitter van de eerste Commissie van de Europese Economische Gemeenschap en wordt gezien als een van de belangrijkste personen in het proces van Europese integratie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *