Het nieuwe politieke lichaam

“Het nieuwe politieke lichaam, de politieke bovenbouw van Europa, kan niet bestaan zonder economische en sociale onderbouw. De voorwaarde voor de beëindiging van de Europese burgeroorlog is de beëindiging van de euro- en bankencrisis. De politieke heroprichting van Europa vooronderstelt een gemeenschappelijke eed op de financiën. Eurobonds, Europese werkloosheidsverzekering en schuldsanering zijn daarvoor de drie basiselementen. No taxation without representation luidt het principe dat nu in heel Europa transnationaal in praktijk moet worden gebracht, in een nieuwe Europese democratie.”

Ulrike Guérot is een in Berlijn gevestigde Duitse politieke denker en oprichter en directeur van het European Democracy Lab. In april 2016 benoemde Donau University Krems Ulrike Guérot tot hoogleraar Europees beleid en de studie van democratie.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *