Illusie van geluk

“Homo consumens leeft in de illusie van geluk, maar lijdt ondertussen aan verveling en passiviteit. Hoe meer macht hij heeft over machines, hoe machtelozer hij wordt als mens; hoe meer hij consumeert, hoe meer hij slaaf wordt van zijn toenemende behoeften en hoe meer hij gemanipuleerd wordt door het industriële systeem.”

Erich Fromm, Duits – Amerikaans filosoof en psycholoog 1900-1980 was een internationaal bekende Duits-Amerikaanse psycholoog, sociaal psycholoog en filosoof.Hoewel hij opgroeide in een orthodox-joods gezin, hing hij later een humanistische levensbeschouwing aan.

Last Modified on 12 maart 2021
This entry was posted in Quotes
Bookmark this article Illusie van geluk

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *