De EU en democratie geen match

“Ik heb nog nooit zo’n cynische bende aan het roer weten staan als in het geval van de EU. Mark Eyskens kan oreren zoveel hij wil over het EU-parlement als “het machtigste parlement op aarde”, de werkelijkheid is dat de communistische dictaturen allemààl een parlement bezaten. Het volstaat niet om een parlement te installeren. De EU is een technocratie, een ambtenarenstaat ondersteund door een schijnparlement, op dezelfde manier als de parlementen in de zogeheten volksdemocratieën schijnparlementen waren. De EU heerst over de hoofden van volkeren en mensen heen.”

Mark Grammens, (Ronse, 25 april 1933 – Liedekerke, 24 juli 2017) was een Vlaams journalist en publicist. Hij was de zoon van taalactivist Flor Grammens. Grammens studeerde rechten, diplomatie en volkenrecht te Leuven.