Ongelijkheid, sociale onrust en nationalisme

“Als we de rechten van mensen niet op een globaal niveau beschermen, zullen ongelijkheid, sociale onrust en nationalisme blijven toenemen.”

Sharan Burrow, secretaris-generaal van het Internationaal Vakverbond

Het Internationaal Vakverbond wil de vijf fundamentele arbeidsrechten laten opnemen in de handelsakkoorden van de Wereldhandelsorganisatie (WTO). Die akkoorden beschouwen sommigen als de grondwet van de wereldeconomie. Concreet zouden landen het recht krijgen om invoertarieven te heffen of zelfs de invoer van goederen te blokkeren uit landen die zich bezondigen aan kinderarbeid, dwangarbeid en discriminatie. Ook landen die de vrijheid van vereniging en het recht op collectieve onderhandelingen niet respecteren, kunnen zo worden aangepakt.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *