2. Verkiezingen en Directe Democratie

° Verkiezingen in Zwitserland vinden plaats op alle federale niveaus. De belangrijkste zijn die van de Federale Vergadering, de Nationale Raad en de Raad van Staten, evenals de stemmen van de kantonnale regeringen.

° Naast de representatieve democratie heeft Zwitserland een systeem ontwikkeld waarin volksinitiatieven en referenda burgers de kans geven om regelmatig deel te nemen aan de politieke beslissingen van hun parlement.

° In Zwitserland zijn volksraadplegingen belangrijk en vinden ze vaak plaats. De stemcampagnes geven inzicht in de bereidheid en de competentie van de kiezers om deel te nemen aan de politiek. Directe democratie en representatieve democratie zijn niet tegenstrijdig, maar vullen elkaar aan.

° Directe democratie is een van de meest waardevolle onderdelen van de Zwitserse politieke cultuur en heeft meer dan 150 jaar zijn bewijs heeft geleverd. Voor de toekomst zijn er nog enkele uitdagingen: kan de directe democratie overleven en omgaan met de globalisering van de politiek?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *