De natte droom van Bart De Wever

Bart De Wever pleit in Trends Talk op Kanaal Z voor hereniging van Vlaanderen en Nederland;  “Het federalisme was in de jaren zestig ondenkbaar in België, in de jaren zeventig was het realiteit. Confederalisme is vandaag moeilijk denkbaar in Wallonië, ik denk dat het morgen realiteit is. Een confederatie van de lage landen kan overmorgen een realiteit zijn. Als ik zou kunnen sterven als zuidelijke Nederlander, zou ik gelukkiger sterven dan als Belg.”

Het Belgische confederalisme is nog niet gerealiseerd of de heer De Wever is daar met de volgende stap, een confederatie met Nederland. Ik denk dat er weinig Vlamingen hierop zitten te wachten en betwijfel of Nederlanders hierop zitten te wachten (waarschijnlijk een droom voor machtszieke politici). De Wever en zijn kornuiten zouden er beter voor zorgen dat Vlaanderen beter bestuurd wordt en niet als een kopie van België met zijn ingewikkelde, ondoorzichtige politieke beslissingswijzen. Overtuig eerst de Vlamingen dat wij het beter zelf kunnen. Dit kan alleen maar door democratischer te werken. Breng de politiek terug naar de mensen. Stop de particratie en overtuig ons dat jullie, politici, het werk doen voor alle Vlamingen. Belgisch confederalisme gaat zeker en vast deze problemen niet oplossen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *