Heropbouw

“Mijn hart is geraakt door alles wat ik niet kan redden. Zoveel is al verwoest. Ik sluit me aan bij diegenen die koppig, eeuw na eeuw, zonder bijzondere krachten, de wereld opnieuw opbouwen.”

Adrienne Cecile Rich (Baltimore, 16 mei 1929 – 27 maart 2012) was een politiek en sociaal geëngageerde Amerikaanse dichteres, docente, essayiste, woordvoerster voor de lesbische belangen en feministe. Naast haar werk als dichter kwam ze ook op voor de rechten van lesbische vrouwen en schreef ze als feministe verschillende studies, waaronder in 1976 het controversiële Of Woman Born: Motherhood as Experience and Institution. Zij had uitgesproken, politieke meningen. In 1997 weigerde ze de National Medal of Arts in ontvangst te nemen, omdat ze vond dat de politiek van de toenmalige president Bill Clinton in strijd was met haar ideeën over kunst. Adrienne Rich doceerde aan tal van universiteiten in de Verenigde Staten, waaronder die van Stanford en Cornell.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *