De vrije markt

Het ideologisch concept ‘vrije markt’ is een eufemisme voor ‘volledig door de grote bedrijven gecontroleerde markt’. Deze ‘vrije markt’ is noch vrij noch markt. De fanatieke verdedigers van de liberalisering (eveneens een ideologische term die het omgekeerde beoogt van wat het pretendeert te zijn) van de energiesector hebben jarenlang geschermd met eldorado’s van lage tarieven en zeer kwaliteitsvolle dienstverlening.
Hoe goed die liberalisering echt is voor de gewone burger is al enkele jaren duidelijk. De tarieven voor de gezinnen – die in België altijd al zeer hoog waren in vergelijking met de ons omringende landen – zijn sindsdien alleen maar gestegen. De dienstverlening was vroeger bij de enige leverancier niet bepaald schitterend, maar is sinds de ‘liberalisering van de markt’ alleen maar verslechterd.”

Lode Vanoost – MO – 18 januari 2022

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *