Onderdrukking

Wij willen niet eeuwig het onderdrukte volk zijn, in dienst van de westerse consumptie. Elk van ons moet zijn persoonlijke consumptie bijsturen maar nog veel belangrijker is het dat de bedrijven het roer omgooien en anders gaan produceren. Ze zeggen voortdurend dat zij inspelen op onze vraag. Dat klopt niet. De vraag wordt ons opgedrongen.”

Carolina de Moura, Braziliaans model en actrice

De grootste urgentie vandaag is inderdaad het schaamteloos opereren van die bedrijven. Uiteindelijk zal dat leiden tot een immense reductie van de ontginning en een vertraging van het systeem. Het zal ons opnieuw dwingen na te denken over de waarden die we nahollen.”

Erika Gonzales, mediafiguur en schrijver

Meer lezen:

https://www.mo.be/interview/vrouwen-op-de-barricades-tegen-de-onstilbare-honger-van-multinationals-in-latijns-amerika

Last Modified on 4 december 2022
This entry was posted in Quotes
Bookmark this article Onderdrukking