Economische ongelijkheid

“Of je nu Belg, Italiaan of immigrant bent, we moeten allemaal aan hetzelfde zeel trekken om de economische ongelijkheid aan te pakken. Dat is niet vanzelfsprekend, want die ongelijkheid is inherent aan het systeem. Het echte probleem zijn de multinationals, de rijken. We moeten een coalitie smeden tegen dat systeem, en dat kan alleen samen.
Mensen zoals Matteo Salvini zeggen dat het probleem wordt veroorzaakt door de migranten. Dat klopt niet, nooit. De immigranten zijn gevlucht voor een oorlog die werd gestart in een poging om de Afrikaanse grondstoffen te veroveren. Wanneer ze aankomen in Europa, worden ze uitgebuit door exact hetzelfde systeem dat hen in Afrika op de vlucht deed slaan.”

Yvan Sagnet, Kameroense activist en auteur en de oprichter van de liefdadigheidsinstelling No Cap