Jeugd

Jeugd is geen periode van het leven, maar een geestesgesteldheid, een wilskwestie, een dimensie van de verbeelding, een emotionele kwaliteit, een overwinning van moed over schuchterheid en van drang naar avontuur over zucht naar comfort.

Men wordt niet ouder door de jaren, men wordt oud door zijn idealen op te geven.

Jong zijn is hij (zij) die nog verwonderd en gefascineerd kan zijn en die als een onverzadigbaar kind, zich blijft afvragen wat er nog meer te ontdekken valt.

Je bent zo jong als je zelfvertrouwen en zo oud als je twijfels zo jong als je hoop en zo oud als je desillusies. Je zult jong blijven, zolang je ontvankelijk zult zijn voor schoonheid, grootheid, goedheid, voor de natuur en voor de oneindigheid.

Vrij naar Generaal Mac Arthur, 1945

Douglas MacArthur (was een Amerikaans generaal. MacArthur speelde een belangrijke rol in de Eerste, de Tweede Wereldoorlog en de Koreaanse Oorlog. In 1944 kreeg hij de rang van General of the Army, met vijf sterren als onderscheidingstekens, een van slechts vijf Amerikaanse vijfsterrengeneraals en een van de acht mannen die die titel hebben gedragen. Hoewel MacArthur’s karakter controversieel was, beschikte hij over uitzonderlijke leiderscapaciteiten. MacArthur werd vooral bekend als opperbevelhebber van de Amerikaanse strijdkrachten in het Verre Oosten tijdens de Tweede Wereldoorlog.