De schuld van de ‘ander’

“Wij Belgen zijn het er nogal over eens dat heel wat fout loopt in dit land. Helaas zijn we het er ook over eens dat dat enkel de schuld van ‘de ander’ is. Die structurele onverantwoordelijkheid, die weigering om ook in het eigen hart te kijken verklaart precies waarom in deze gelukkige welvaartsstaat toch zo diepgaand en blijvend gefaald wordt.”

Bart Eeckhout in De Morgen 8/4/2016, is een Belgisch journalist en redacteur. Eeckhout studeerde aan de Katholieke Universiteit Leuven. In 1998 werd hij actief als politiek verslaggever van de krant De Morgen. Bij deze krant was hij vervolgens chef van de nieuwsredactie, chef van de politieke redactie en chef van de cultuurredactie. In 2016 werd hij aangesteld als opiniërend hoofdredacteur en in 2018 als hoofdredacteur van deze krant, een functie die hij in tandem met Kirsten Bertrand uitoefent.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *