Mensenrechten versus Burgerrechten

“Mensenrechten zijn gelieerd aan het mens-zijn, burgerrechten aan het toebehoren tot een samenleving. Het gros van de rechten uit de sociale zekerheid hebben effectief te maken met het bijdragen aan een samenleving en zijn in die zin een burgerrecht. Toch zijn er tegenwoordig enkele sociale zekerheidsrechten die evolueren tot universele mensenrechten.”

Marc De Vos (Gent, 21 februari 1970) is een Belgisch professor arbeidsrecht aan de Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel. Hij publiceert, doceert, debatteert en geeft geregeld lezingen over Europese integratie, hervormingen van de arbeidsmarkt, pensioenen, vergrijzing, gezondheidszorg, globalisering en de welvaartsstaat. Hij is ook actief binnen de denktank Itinera Institute waarvan hij directeur was van 2006 tot 2014.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *