Het ancien régime

Het is moeilijk te begrijpen dat moderne mensen reële politieke macht wensen toe te kennen aan een koningshuis. Een koningshuis is tenslotte per definitie anti-democratisch. Het is door de geschiedenis achterhaald. Koningshuizen zijn archaïsche resten die slechts in leven blijven door te parasiteren op het verleden. Maar laat ons ze niet vervangen door presidenten. Meestal hebben presidenten een ceremoniële functie of ze hebben teveel macht zoals in een groot aantal landen.

Ook adelijke titels zijn niet meer van deze tijd en het is al helemaal onzinnig om er nog nieuwe te creëren. Laat ons stoppen met titels toe te kennen omdat die alleen maar een middel zijn voor de koning om een groep getrouwen rondom hem te creëren. Dat was trouwens ook al zo in het verleden. Het erven van adelijke titels moet meteen afgeschaft worden. De aristocratie is het verleden, de koning eveneens. Zij vertegenwoordigen het ancien régime. Laat ons hiermee stoppen. Aan alle titels moet een einde komen bij het overlijden. Een Europa van koninkrijkjes is geen goed idee. Geen koning meer na deze maar ook geen adelijke titels meer. Het is al moeilijk genoeg om de politieke oligarchieën onder democratische controle te houden.  

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *