Wijsheid en Redelijkheid staan voor Creativiteit ontwikkelen

“Creativiteit is: de zin van het leven als uitgangspunt stellen.”                                 

Willem Braekman, was een Nederlands schrijver.

Als je creatief bent, bedenk je originele ideeën, oplossingen en methoden voor je problemen of ontwikkel je nieuwe manieren om iets op te lossen. Kinderen hebben niet alleen een frisse kijk op de wereld, ze barsten ook nog eens van de fantasie en creativiteit. Vooral jonge kinderen worden daarbij (nog) niet tegengehouden door het idee dat iets niet mooi kan zijn of dat het niet goed is. Ze worden geboren met het vermogen om te vragen, te dromen en zich te verwonderen.

Niets is zo goed om in contact te komen met je ziel als iets te creëren. Of het nu gaat om tekenen, schilderen, muziek maken, koken of knutselen, creativiteit zit in ieder mens. Het komt er vaak alleen niet uit. Je hoeft geen Leonardo da Vinci, Picasso, Mozart, Michael Jackson, Beethoven of Peter Goossens in de keuken te zijn om creatief te zijn.

Onze linker hersenhelft (die het analytisch denken vertegenwoordigt) domineert vaak onze rechter hersenhelft (creatief denken). Daarom is het nodig om creativiteit te ontwikkelen. Meestal gebeurt dit via een hobby, maar het kan ook op het werk of in het huishouden.