Het groeiende gat in de staatsportemonnee aankaarten.

Julien De Wit, voorzitter van de Vlaamse Vereniging van Studenten, schreef samen met enkele anderen een open brief in De Morgen. Het doel van dat initiatief: het groeiende gat in de staatsportemonnee aankaarten.

“Volgens mij zal onze welvaartsstaat worden bedreigd. En daardoor kunnen de zwakkeren in de maatschappij minder worden beschermd. Vaak wordt gezegd dat de begroting een rechts thema is, maar dat is larie. Een goed begrotingsbeleid is het meest sociale beleid dat er is. Het zorgt er immers voor dat we onze welvaart kunnen delen met toekomstige generaties. Mocht de situatie nog ernstiger worden, komt België waarschijnlijk onder een of andere Europese curatele terecht. Beleidsmakers zullen dan met de hakbijl moeten werken, en niet meer zo vrij kunnen kiezen op wat er al dan niet wordt bespaard. Dat baart me zorgen.”