Een echte politicus is een missionaris, geen messias

Karl van den Broeck schreef in Apache een artikel over politiek en de aandacht voor de persoon en niet het beleid van die persoon.

“Het verdwijnen van échte politici gaat gepaard met het afbrokkelen van de échte journalistiek. En zonder een onafhankelijke, professionele en integere journalistiek die het politieke debat kan organiseren, is democratie niet denkbaar.
De vooruitzichten zijn slecht. Overal zie je bekwame politici afhaken of zich terugtrekken in hun stad of dorp. In gemeenteraden is het verloop zo groot dat er in sommige gemeenten zelfs geen opvolgers meer dreigen te zijn om de afhakers te vervangen. Hoe de partijen hun lijsten zullen vullen met kandidaten die daarna ook geschikt zijn om een mandaat op te nemen, is voor velen een raadsel. Je ziet elke maand politici uitvallen met een burn-out.”

Karl van den Broeck, Apache-hoofdredacteur -18/11/2023