Centrumpartijen zonder ideeën ???

“Een centrum zonder ideeën, zonder plan en zonder hart zijn een rode loper voor populisten van extreem links en extreem rechts. We hebben behoefte aan populistische centrumpartijen die benadrukken dat we het hier goed hebben en die tegelijk een plan, een droom en een project hebben voor het volgende decennium. Een dat iedereen verenigt. Die eerlijk durven te zeggen dat we voor heel moeilijke tijden staan. Dat iedereen – zonder uitzondering – offers zal moeten brengen. Dat het status quo niet langer een optie is. Maar dat we dat alleen samen kunnen. En belangrijkst van al: die erin slagen dat plan te laten omarmen én navertellen door iedereen. Inclusief de man en de vrouw in de straat. Die hebben meer dan ooit een grote droom nodig. Alleen daarvoor willen mensen vandaag offers brengen: een betere toekomst morgen.”

Peter De Keyzer, in Trends 1/2/2024